Ons verhaal

- Formnerds logo zwart 300x134 - Onze missieFormnerds bestaat uit – hoe raad je het – twee nerds, internetveteraan René Voorberg en aanstormend talent Robbert Verhoeff. Het idee van Formnerds is ontstaan tijdens de stage van Robbert bij De Beelddenkers, het internetbureau van René.

Beide delen we nerd-trekjes, waarbij het bij René vooral gaat om de front-end beleving: gebruiksgemak, kloppende inhoud en Robbert vooral de logica met formules en conditionele logica. Buiten school was Robbert al aan het ondernemen.

 • Zo maakte Robbert een registratie-tool voor een bouwbedrijf, gebaseerd op een formulieren-module.
 • René maakte de afgelopen 10 jaar bij vele sites gebruik van formulieren. Voor belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw maakte De Beeldenkers het aanmeldformulier voor het aanmelden voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor in de bouw.
 • In opdracht van Hunter Management Partner maakte De Beelddenkers een beoordelingstool voor het online kunnen beoordelen van medewerkers.
 • In opdracht van grafisch bureau Blik een boekingsformulier voor voorlichtings-sessies.
 • Momenteel zijn we bezig met een Challenge voor (potentiële) studenten van de TU Kampen

Als je al zoveel hebt gedaan binnen websites op formulierengebied, zou je er eigenlijk wat mee moeten doen. Zo is het plan ontstaan om van het bedenken en maken van (ingewikkelder) formulieren een dienst te maken. Zo is in 2021 Formnerds ontstaan. Formnerds is op dit moment een V.O.F met de twee ondernemende nerds René Voorberg en Robbert Verhoeff als gedeelde eigenaar.

- verhaal en missie min scaled - Onze missie

En wij hebben een missie!

 

De papierberg verminderen en de administratie versimpelen.

Papierberg verminderen en de administratie versimpelen - 5422817 document paper recycle recycling icon 300x300 - Onze missie
Papierberg verminderen
Wij hebben gemerkt dat veel administratie plaatsvindt via een formulier op papier. Denk aan een aanmelding of een overeenkomst. Dit zou ook digitaal kunnen. Dan heb je de data meteen en bespaar je papier. Ons doel is om al het papierwerk digitaal te laten plaatsvinden. Dat bespaart een hoop bomen op jaarbasis

Administratie versimpelen
Aanmeldingen overtikken, een beoordeling waarbij je de resultaten handmatig moet verwerken. Je wilt het niet. Wij zorgen er met slimme formulieren voor dat zaken online worden ingevuld. Dit voorkomt de kans op fouten en het bespaart je tijd. Dat is het tweede deel van onze missie.

Voor wie doen we dit?
We doe dit voornamelijk voor het MKB. Feitelijk voor iedere organisatie die via een formulier iets wil regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kinderdagverblijf, een HR-bureau, een aannemersbedrijf, een energie-leverancier. Maar ook ontwerpbureau’s of internetbureau’s die wel goede concepten kunnen verzinnen, maar net te weinig diepte kennis hebben van formulieren.

Wat voor type formulieren maken we? Denk aan:

 • een online offerte
 • een overeenkomst
 • beoordeling
 • sollicitatieformulier
 • aanmelding voor een opleiding
 • boeking
 • filtering van diensten

Sparren? Neem contact op.

Mogen wij je formulieren digitaliseren?

We gaan graag met jou in gesprek hoe jij op dit moment de data van je bedrijf verzamelt. Wanneer je nog te lang moet wachten voordat je die handtekening hebt gekregen, of je bent aanmeldformulieren van je voetbalclub aan het overtikken, dan is het tijd dat we voor jou gaan nerden.

- verhaal en missie bij aanpak min scaled - Onze missie

Aanpak

1. We starten met een call waarbij we zo goed mogelijk in kaart brengen hoe klanten via formulieren met jouw organisatie communiceren.
2. Vervolgens doen we een voorstel hoe dit proces ook digitaal zou kunnen.
3. We nerden je slimme formulieren in elkaar en laten deze netjes aansluiten op je huisstijl.

Om fouten te voorkomen, zullen we eerst de formulieren testen op een testomgeving. Na goedkeuring zetten we ze live voor je.