Formulier gebruiken

Waarom zou je formulieren gebruiken?

Formulier gebruiken [object object] - WordPress forms - Waarom zou je formulieren gebruiken?
<< TERUG NAAR KENNISBANK

Papierberg verminderen [object object] - 5422817 document paper recycle recycling icon 300x300 - Waarom zou je formulieren gebruiken?

Waarom zou je überhaupt formulieren gebruiken?

We geven je een aantal redenen:

Ontvang de informatie die je nodig hebt
Webformulieren zijn uniek omdat de webbezoekers je precies de informatie geven die je nodig hebt. Aan de andere kant krijgt de bezoeker ook precies wat gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een boot, op een specifiek tijdstip, met zoveel personen voor die specifieke prijs.

Informatie is beter te tracken met formulieren
Met formulieren kan je klantgedrag beter volgen dan met bijvoorbeeld een mailtje. Door conversiedoelstellingen in te stellen via Google Analytics, kan je meten hoe vaak een bezoeker op de pagina komt met het formulier en hoe vaak deze wordt ingevuld.

Download Gratis Formulieren Checklist [object object] - download checklist - Waarom zou je formulieren gebruiken?Back-ups van klantdata blijft beschikbaar
Een mailtje kan per ongeluk worden verwijderd, maar een formulier-inzending blijft – wanneer je dat zo instelt – in de database bestaan. Dus je bent je data niet kwijt. Als je om AVG technische redenen niet wilt dat data van een formulier wordt opgeslagen in de database, maar enkel een notificatiemail wordt uitgestuurd, dan kan dat ook.

Formulieren geven gemak
Wanneer de vormgeving, toelichting en aantal velden in balans zijn met elkaar, werkt een formulier fijner dan een e-mail. Er hoeft immers geen browser met een e-mail cliënt geopend te worden. Men vult een formulier meteen vanaf de browser op de telefoon, tablet of laptop in.

Bouw aan je mail-lijst
Met een leuke en relevante marketingactie, zoals een voorinschrijving voor Black Friday deals bijvoorbeeld of de inzending van een kleurplaat om een prijs te winnen, zijn mensen bereid om hun e-mailadres achter te laten. Een emailadres kan je met een formulier koppelen aan een programma als Active Campaign of Mailchimp. Zo bouw je aan je marketinglijst. Let wel op dat dubbele options nodig zijn volgens de AVG wet. Wij kunnen hierover met je meedenken.

Formulieren kan je innovatief toepassen
Met een formulierenmodule Als Gravity Forms of Pave wat wij gebruiken, kan je veel meer dan het traditionele voor- en achternaam en stel je vraag veld. Denk bijvoorbeeld aan een quiz, boekingsmodule of keuzewijzer. Je kunt mensen ook een prijsvergelijker voorschotelen of laten zien hoeveel ze kunnen lenen bij een bepaald inkomen.

 
Wil je werken aan de conversie van je formulieren?

Laten we een vrijblijvende scan doen.Download gratis Formulieren Checklist

Binnen 30 minuten voorzien we jou van zoveel mogelijk creatieve waarde.